miercuri, 11 mai 2011

Samponul uscat


Ati incercat vreodata sa folositi un sampon uscat?

Pe vremea cand lucram la Sephora, aveam o colega care tot timpul se "spala" pe cap cu un sampon de genul asta, produs care seamana, dupa parerea mea, mai mult cu un "fixativ" decat cu un "sampon". Eu una nu eram fan, insa ea, colega, il iubea! :)

Ei bine, daca nu ati avut ocazia sa folositi pana acum unul, eu zic sa o faceti. Este o metoda foarte rapida de a-ti curata parul, pentru momentele cand nu mai ai timp sa ajungi acasa, si sa te speli pe cap, inainte de o iesire in oras.. Sau, e ideal, de asemenea, in spital, daca sunteti nevoite sa stai pe acolo cateva zile (de exemplu cand nastem :) )

Iata cum se foloseste:
  • te piepteni bine bine
  • aplici spray-ul exact ca pe un fixativ, cam de la 30 cm distanta, pe toata lungimea parului, insistand la radacini
  • repeti treaba asta si cu capul in jos, cu parul "atarnand"
  • apoi iti treci mainile prin par, incercand sa "amesteci" praful din tub
  • gata! acum il coafezi! Este ca e super rapid?
Bine..Parerea mea este ca nu se compara cu un spalat clasic al parului, cu sampon UD, cu masca, tratamente si toate cele, insa, sa il aveti acolo, in sertar, la birou, sau acasa, pentru situatiile de urgenta, merita!

marți, 10 mai 2011

Cum invatam sa ne machiem corect?

Pentru un machiaj impecabil, trebuie sa stim exact pasii pe care trebuie sa ii urmam in realizarea lui. Si cum nu avem la dispozitie un make-up artist profesionist in fiecare dimineata, atunci cand ne machiem, iata cele mai simple modalitati de a invata noi insene arta machiajului impecabil:

  • cea mai la indemana si ieftina cale - INTERNETUL. Gasim astazi o multime de bloguri de beauty, tutoriale pe youtube, sau sectiuni de frumusete in paginile revistelor on-line. Pentru toate gusturile. As mai adauga, tot aici, si emisiunile de gen de la televizor; ce-i drept insa, destul de rare.

  • CARTILE. Exemple - Bobbi Brown "Makeup Manual", "About Face" - Scott Barnes, "Make-up by Marie Claire". Cu asa "Biblii", nu prea ne mai trebuie alte surse, credeti-ma pe cuvant ;))

  • REVISTELE de profil. Aproape toate revistele glossy au cate o sectiune, cel putin, de beauty, in care dezvaluie mici secrete. Dupa parerea mea, e cea mai saraca sursa de informatii, din toate 3..

  • PRIETENELE mai pricepute :) Ele ne explica exact ce vrem sa stim, si ce ne place noua intr-un anumit moment (de exemplu, cum de i-a iesit machiajul asta frumos asa azi, sau ce si-a facut la par de straluceste asa de frumos).

duminică, 8 mai 2011

Chestionar - My make-up story

1. Ce varsta aveai cand ai inceput sa te machiezi?
 Prin clasa a 9-a, deci vreo 15 ani. Bine, ma prosteam mai mult. E mult spus ma machiam :)

 2. Cum ai devenit pasionata de make-up?
 Aici de vina au fost revistele, internetul si magazinele gen Sephora. Pai cand vedem asa produse minunate si frumos mirositoare, nu e pacat sa nu le incercam? Am mai zis asta, si o sustin :)

3. Care sunt cateva din firmele tale preferate?
 L'Oreal, Maybelline, Revlon, Mac, Estee Lauder etc..
4. Ce inseamna make-up ul pentru tine?
 Acum e un ritual zilnic obligatoriu - sunt dependenta de machiaj. Nu ies din casa fara (macar) fond de ten si rimel.
5. Daca ar fi sa porti doar 4 produse pe fata, care ar fi acestea?
 Hmm.. pai, cum am zis, fondul de ten si rimelul negru, plus, sa zicem, fardul de obraz si glossul de buze.

6. Ce-ti place cel mai mult la make-up?
 Ca ne face mai frumoase, dar ne si protejeaza tenul. Mai imi place mult faptul ca piata este extrem de larga, astfel incat tot timpul avem ceva nou de testat/incercat/cumparat.
7. Care este parerea ta in legatura cu firmele low-end vs. cele high-end?
 Cred, intradevar, ca nu se compara un fard cumparat de la metrou cu unul de la Estee, insa nu sunt contra produselor mai ieftine. Sunt, de asemenea, de parere, ca produsele sunt si ele pentru diferite categorii sociale. Nu ne permitem toate sa dam averi pe creme si farduri de la Chanel, asa ca ne multumim cu cele de la L'Oreal :)
8. Ce sfat ai da unui incepator?
 Sa aibe rabdare, sa fie perseverente, si sa investeasca in produse bune, potrivite tenului lor.

 9. Ce make-up trend nu ai reusit niciodata sa intelegi?
 Sprancenele alea decolorate. Nu vad cum ar infrumuseta decolorarea sprancenelor vreun chip, indiferent al cui..

10. Ce crezi despre comunitatea de beauty de pe Youtube/Blogspot?
Tinand cont de faptul ca si eu ma incadrez in categoria bloggerilor de beauty, ce parere pot avea, decat una buna? :))
Acum, serios, am gasit super canale pe youtube, cu fete foarte talentate, de la care avem de invatat tot timpul cate ceva. Zilnic gasim ceva nou, interesant, pe site-urile si blog-urile de beauty.

Tipurile de ten

Pentru o ingrijire corecta a tenului, si pentru a cunoaste exact ce produse cosmetice ni se potrivesc, este esential sa stim ce tip de ten avem.
Fiecare tip de ten are un anumit mod de ingrijire, si pentru fiecare se gasesc produsele perfecte.


Cum sa aflati ce tip de ten aveti:

Cel mai simplu mod de a afla ce tip de ten avem, si cel mai cunoscut, este cel cu servetelul alb.
Cand te trezesti dimineata, inainte sa te speli, acopera-ti fata cu un servetel alb, curat.
  • pentru tenul gras, servetelul se ma murdari, umezindu-se din loc in loc, devenind transparent. De obicei, zonele foarte uleioase sunt cele din zona T.
  • daca uleioasa va fi numai partea nasului si a fruntii, atunci tenul este mixt.
  • pentru cele cu tenul uscat sau normal, servetelul nu se va murdari, indiferent de zona fetei. Insa daca simtiti ca pielea fetei va tine, si o simtiti foarte uscata, atunci tenul este uscat.
  • iar daca tenul nostru nu luceste, nu lasa urme pe servetel, dar nici nu ni se pare uscata, ci, din contra, este hidratata si elastica, atunci tenul este normal.

Astfel, avem:

TENUL NORMAL
Tenul normal e cel mai "dorit" dintre toate tipurile, fiind cel mai echilibrat. Este cel mai frumos, cel mai suplu, si cel mai curat. Tenul nu este nici uscat, nici gras, si nu are probleme notabile. Este fin, matasos, fara pori dilatati, si radiaza de sanatate si frumusete.
Machiajul sta impecabil tot timpul, si rezista mai mult timp decat pe celelalte tipuri de ten.

TENUL USCAT
Glandele sebacee nu produc suficient sebum, cat sa mentina pielea elastica si vizibil hidratata. Tenul uscat (a nu se confunda cu cel deshidratat), este acel tip de ten care "strange", care te "tine", mai ales dupa ce te speli pe fata. Pielea este mai delicata, mai fragila, si capilarele se crapa in perioadele friguroase. Este mai subtire, in special cea din zona ochilor, si are nevoie de extra hidratare. Tenul uscat se rideaza foarte repede.
Machiajul se usuca si el, la un moment dat incepand sa se stranga.

TENUL GRAS
Tenul gras este acel tip de ten uleios, lucios, cu pori foarte deschisi, cu cosuri si cu puncte negre. Secretia de sebum este excesiva. Acest tip de ten necesita o ingrijire si o curatare speciala, zilnica, plus exfoliere, de 2 ori pe saptamana.
Machiajul nu prea rezista, devenind stralucitor. De ridat, se rideaza foarte greu.

TENUL MIXT
Este cel mai des intalnit. Tenul mixt este acel tip de ten lucios in zona T (frunte, nas, barbie), si uscat  in restul fetei. In zona T porii sunt deschisi si pielea este mai uleioasa.
Foarte important de specificat aici - fiecare zona trebuie ingrijita separat.


In plus, tipurile de ten, indiferent de tipul lor, mai pot fi si sensibile, deshidratate, sau mature:

Tenul sensibil
Tenul sensibil este de obicei uscat, dar poate fi si cel normal sau cel gras. Se inroseste foarte repede, si se irita de la diferite produse cosmetice. Persoanele cu tenul sensibil trebuie sa foloseasca numai produse speciale, si sa faca obligatoriu testul pentru pielea sensibila, mentionat pe etichetele produselor.
Pielea este sensibila si delicata, si se imbujoreaza repede.

Tenul deshidratat
Pielea fetei are nevoie in permanenta de ingrijire si hidratare. Daca nu folosim creme hidratante, si nici nu ne hidratam suficient prin apa si alimente, atunci tenul, indiferent de tipul lui, devine deshidratat. Elasticitatea ii scade, si se rideaza mai repede, mai ales in jurul ochilor.

Tenul matur:
Tenul, la fel ca si organismul nostru, o data cu trecerea timpul, imbatraneste creste. Apar ridurile, pielea se lasa, iar elasticitatea devine din ce in ce mai slaba. Acum e obligatorie hidratarea cu creme anti-imbatranire si anti-rid.


Tips-uri pentru a ne mentine pielea sanatoasa si frumoasa:
  • cel mai important, sa folosim de fiecare data cand iesim din casa o crema hidratanta cu protectie solara (binecunoscutul SPF), si sa nu depasim orele de stat la soare 8-10, si 16-19;
  • de asemenea, trebuie sa mancam multe fructe si legume, si sa bem cat mai multa apa;
  • curatarea/demachierea fetei este esentiala, de 2 ori pe zi - dimineata si seara. Aici trebuiesc respectati cei 3 pasi importanti - demachierea propriu zisa, apoi curatarea cu lotiune tonica sau cu apa termala, si la sfarsit, hidratarea;
  • evitati sa va atingeti fata pe parcursul zilei. Mainile noastre nu sunt tot timpul cele mai curate;
  • incercati sa respectati cele 8 ore de somn obligatorii;
  • folostiti numai produse potrivite tipului de ten, indiferent ca vorbim de produse de curatare, de hidratare, sau de machiaj.

joi, 5 mai 2011

Iubim brandul sau produsul?

Am observat, tot citind diverse bloguri sau site-uri de frumusete, ca parerile sunt impartite. Unele din noi prefera brandul (exemplul cel mai la moda in acest sens fiind Mac - "daca nu e Mac, nu rezista, indiferent de ce produs vorbim :)"), iar altele, din contra, consideram ca putem gasi comori cam la toate brandurile mari de cosmetice.

Eu una ma incadrez in a 2a categorie. Nu sunt de parere ca te vei intelege perfect cu o anumita crema hidratanta, cu un nume, numai din motivul ca ai mai avut tu si demachiant din aceeasi gama, si ti s-a parut super.

Fardul de obraz si cel de pleoape, in portfardul meu, au nume diferite scrise pe capac. Consider ca, in ziua de azi, avem atat de multe variante de unde sa alegem, si atatea noutati, incat ar fi si pacat sa nu le incercam. Plus ca produsele cosmetice (TOATE), au efecte diferite, in functie de tipul nostru de ten. Un ruj poate mie mi se pastreaza frumos 5 ore pe buze, pe cand pe buzele colegei mele se usuca groaznic. Sau poate fardul de pleoape la mine face "cute", pe cand la o prietena de-a mea sta intact toata ziua.

Tocmai din aceste motive, zic eu, nu ar fi pacat sa nu gasim singure ce e mai bun pentru noi? Sa cautam pareri in stanga si in dreapta inainte de a achizitiona un produs nou, nu zic nu, insa daca ni se potriveste si noua "manusa", nu putem afla decat incercandu-l.

Lumina naturala, ideala atunci cand ne machiem

Asa cum se intelege din titlul postarii, lumina perfecta, atunci cand ne machiem, este cea naturala. Este mai puternica, si mai naturala, in sensul ca, uitandu-ne in oglinda in fata geamului, la lumina, se vad clar absolut toate defectele savarsite in timpul machiajului. Se vede clar daca am folosit cantitatea potrivita de fard de obraz sau de pudra, daca am intins bine fondul de ten, sau daca, din contra, l-am urcat pana sus, spre par.

Exista doar 2 exceptii de la aceasta regula, si anume:
  • atunci cand masuta ta de toaleta, unde ai toate cele necesare machierii, le ai in baie, de exemplu, si acolo nu ai geam. Daca totusi ti-e mai comod sa te machiezi acolo, fa-o, dar de retusat, retuseaza-te la o fereastra, unde ai parte de aceasta lumina naturala
  • si atunci cand te pregatesti de vreo petrecere tarzie, si nici daca ai vrea, nu ai mai avea de unde sa iei lumina naturala la ora aia. Atunci asigura-te ca te machiezi intr-un loc unde ai foarte multa lumina, astfel incat sa ti se vada fiecare firicel din spranceana care a luat-o putin intr-o parte.

In rest, credeti-ma, lumina naturala, atunci cand ne machiem, este cea mai buna prietena a noastra, si cea mai sincera ;)

miercuri, 4 mai 2011

Durata de viata a cosmeticelor




Am observat, citind diferite bloguri de beauty (in special cele in limba romana), ca unele dintre noi avem o adevarata pasiune pentru colectionatul produselor cosmetice. Si tot adunam, si adunam, ca sa ne completat gentuta de produse.

Ei bine, acest lucru nu e tocmai in regula, pentru ca au si aceste produse, evident, termene de valabilitate - termene in intervalul carora se pot folosi produsele. Daca folosim produse cosmetice expirate, poate nu ne dam seama pe loc, insa ne fac mai mult rau decat bine - ne putem irita, infecta, ori pata pielea. Asta ca sa nu mai vorbim de zonele foarte sensibile din jurul ochilor.

Iata deci termenele de valabilitate aproximative ale produselor cosmetice:

  • FONDUL DE TEN - 12-18 luni
  • PUDRA - 1 an
  • ANTICEARCANUL - 1 an
  • BLUSH-UL - 6 luni
  • FARDURILE DE PLEOAPE - 1-2 ani
  • CREIOANELE DE OCHI - 2 ani
  • TUSUL - 6 luni
  • RIMELUL - 3 luni
  • RUJURILE - 2  ani
  • CREIOANELE DE BUZE - 2 ani
  • LUCIU DE BUZE - 1/2-2 ani
  • LACURILE DE UNGHII - 1-2 ani
  • CREME HIDRATANTE - 3-12 luni
  • PARFUMURILE - 3-5 ani
Dupa ce trec aceste termene, produsele isi schimba culoarea, consistenta, si mirosul. Devin "dubioase", si foarte periculoase pentru tenul, ochii, si buzele noastre. Asa ca, dragele mele, oricat de mult ne place fardul ala de obraz care a aparut anul trecut in editie limitata, ori rujul acela rosu, cu care ne dam de 2 ori pe an, dar pe care il pastram special pentru "ocaziile speciale", sfatul meu sincer este sa incercam sa respectam aceste termene de valabilitate.

Pentru ca, pana la urma, folosim aceste cosmetice ca se ne infrumuseteze si sa ne acopere defectele, nicidecum sa ne faca rau, nu?

Va dezvalui acum si cateva tips-uri despre ce si cum sa faceti atunci cand chiar nu va mai amintit de cand aveti un anumit produs:
  • daca nu va amintiti exact de "cati ani" aveti produsul, e clar, locul lui e la gunoi
  • daca are un miros/aspect/consistenta ciudat/a, la fel - la gunoi
  • daca nu mai obtineti aceleasi rezultate dupa ce le folositi, asa cum se intampla atunci cand produsele erau noi - la gunoi
  • faceti "curatenie generala" in trusa de cosmetica, macar o data la 3 luni
  • daca stiti ca ati investit o avere in vreun produs anume, pe care nu aveti de gand sa il folositi zilnic, puteti "pacali" termenul de valabilitate, pastrand produsul in frigider 

luni, 2 mai 2011

Dependenta mea

Am descoperit de ceva vreme ca sunt dependenta de internet. Inainte, intram de 2-3 ori pe saptamana, imi verificam mail-ul, mai citeam vreo 2 stiri care mi se pareau mai interesante, si atat.

Acum insa, de cand si cu minunatele bloguri care au tot aparut, nu ma pot abtine sa nu intru in vreo zi pe net. Ceea ce, zic eu, nu este un lucru chiar rau - pana la urma, atunci cand citesc bloguri sau site-uri de beauty, de fapt ma cultiv, nu? :)

Invat in fiecare zi ceva nou, deci nu e chiar timp pierdut :)


Voi, fetelor, ce dependente aveti?

duminică, 1 mai 2011

Farduri de pleoape mai rezistente


Sigur vi s-a intamplat si voua sa va "dispara" fardurile de pe pleoape dupa cateva ore de la aplicare. Sa va straduiti ceva timp, astfel incat sa va iasa un super machiaj, cu umbre si toate cele, si sa dispara pur si simplu, atunci cand va e lumea mai draga. Ca mie daa, mi s-a intamplat, in trecut, indiferent de fardurile folosite.
Si atunci, nu e pacat de munca noastra?

Ei bine, am zis sa dezvalui cateva tips-uri, care sa ne faca fardurile mai rezistente. Iata-le:
  • Inainte de aplicarea fardului propriu zis, se aplica un primer/baza de machiaj, special/a pentru zona ochilor. In locul acestui primer, merge sa folosim si un fard neutru, de culoare bej (nu influenteaza culoarea finala). Dupa aplicarea acestora, incepem machiajul propriu zis al pleoapelor.
  • Daca udam pensula/buretelul cu care urmeaza sa aplicam fardul, acesta va avea o culoare mai intensa si mai rezistenta. Putem uda pensula atat cu apa simpla, cat si cu lotiune tonica.
  • O alta varianta ar fi aplicarea unui fard crema inainte de aplicarea celui solid. Ca o observatie, fardul crema nu trebuie aplicat in cantitati mari, ci foarte putin, cat sa acopere pleoapa, si, de asemenea, trebuie intins foarte foarte bine. Culoarea fardului crema trebuie sa fie ori o culoare neutra, naturala, ori culoarea pe care o veti folosi si la fard. Aceasta modalitate nu este recomandata persoanelor cu tenul gras.
Folosind unul din aceste mici trucuri, nici nu se va mai strange fardul in pliul pleoapei.

Parfumul care ne reprezinta


De-a lungul timpului, am avut foaarte multe parfumuri. Unele din ele mi-au placut mai mult, iar altele mai putin. Plus ca nu sunt genul care sa ma dau cu acelasi parfum in fiecare zi. Folosesc parfumul, de obicei, in functie de starea pe care o am in momentul in care ma dau. Un alt factor important, atunci cand ma parfumez, de obicei dimineata, este daca afara este cald sau frig (exact!), daca este prea dimineata, sau in functie, pur si simplu, de cum ma trezesc. Am deci mai multe sticlute din care aleg. Insa atunci cand mi se termina, cu exceptia unuia singur, nu le cumpar din nou. Prefer sa incerc noutatile.

Exceptia este un parfum care mi-a placut atat de mult, incat il cumpar de fiecare data cand mi se termina sticluta - este vorba despre Noa (Cacharel). Imi place atat de mult cum miroase! Plus ca persista toata ziua pe piele (asta ca sa nu mai spun de cat de mult timp ii ramane mirosul pe haine).

Am mai auzit femei care spun ca asta/ala e parfumul lor, si ca se dau tot timpul cu acelasi, de ani de zile, indiferent de momentul zilei sau de anotimp. Dar intrebarea mea este - nu se plictisesc de el?

Deci pot spune, ca o concluzie, ca Noa este parfumul MEU. Desi nu il folosesc zilnic, mereu ma intorc la el.

Voi ce parfum preferati?